blog-salon-frumusete

Vopsit păr: ce culoare ți se potrivește cel mai bine

Schimbă-ți părul, schimbă-ți viața! O culoare nouă la păr te poate ajuta să ai mai multă încredere în tine, să încerci lucruri noi și să te bucuri de fiecare moment. Dar cum alegi cea mai bună culoare de vopsit păr pentru tine?

Simplu! Te ghidezi după culoarea pielii tale. Nuanța de vopsea de păr potrivită îți va face pielea să strălucească și te va face chiar să arăți mai tânără. În acest articol vei afla cum să îți identifici corect tonul pielii și mai apoi care sunt culorile recomandate pentru tine.

 

Cum să îți identifici corect culoarea pielii

 

Când vorbim de culoarea pielii, luăm în calcul doi factori: tonul și subtonul pielii. Tonul pielii se referă la cantitatea de melanină  pe care o ai genetic și poate fi de trei tipuri: deschis, mediu și închis. Dacă ai tonul deschis, te arzi mult mai ușor de la soare comparativ cu cineva care are tonul măsliniu și se bronzează rapid.

Dacă tonul este culoarea de la suprafața pielii, subtonul este culoarea pe care o observi subtil sub stratul de suprafață al pielii. Acesta poate fi de trei tipuri:

 • Subton rece: poți observa tente albăstrui, roșiatice sau roz;
 • Subton cald: poți observa tente aurii sau de culoarea piersicii;
 • Subton neutru: este cel mai versatil, practic o combinație între subtonul rece și cel cald.

Ca să îți dai seama ce subton are pielea ta, trebuie să faci un test simplu. Urmează pașii de mai jos:

 • Începe cu o față curată, fără urme de machiaj;
 • Ai nevoie de o cameră cu lumină naturală deoarece cea artificială nu îți va arăta adevăratul subton;
 • Analizează-ți venele de la încheieturi: dacă observi o culoare albastră sau mov, subtonul este rece; dacă observi o culoare verde, subtonul este cald; dacă culoarea venelor tale este o combinație între cele două, subtonul tău este neutru;
 • Fă testul colii de hârtie: ține o coală de hârtie albă lângă față și, dacă pielea ta pare roz, ai subtonul rece iar dacă observi o nuanță galbenă, subtonul este cald;
 • Fă testul tricoului: ai nevoie de un tricou albastru și unul galben. Probează-le una după altul și analizează în care ți se pare că pielea ta este pusă în valoare. Dacă răspunsul este albastru, subtonul este rece iar dacă răspunsul este galben, subtonul este cald.

 

Cum alegi culoarea pentru vopsit păr în funcție de subtonul pielii

 

Regula principală pentru alegerea culorii de vopsit păr în funcție de subtonul pielii este să rămâi în gama ta de culoare. Mai exact dacă ai subtonul rece, alege nuanțe vopsea păr reci și dacă ai subtonul cald, alege nuanțe de vopsea de păr calde.

Subton rece

Dacă ți-ai dat seama că ai subtonul rece, trebuie să alegi o culoare de vopsit păr care să îți complementeze pielea, deci o nuanță rece:

 • Blond: blond platinum, blond bej și chiar blond gri sau vopsit balayage gri; folosește măști și șampoane albastre și violet care depozitează culoare în păr pentru a neutraliza reflexiile aurii pe care blondul le are după decolorat;
 • Roșu: alege nuanțe reci de roșu precum merlot, burgundy sau violet; pentru menținerea culorii poți folosi măști colorate;
 • Brunet: poți alege vopsea neagră păr în nuanțe reci precum negru albăstrui, negru închis sau ciocolatiu închis;
 • Extra: dacă ai subtonul rece și îți plac culorile puternice, poți opta și pentru albastru, verde, mov sau roz, atât timp cât te limitezi la nuanțe reci.

Subton cald

Pielea care are un subton cald va străluci atunci când și nuanța vopselei de păr este caldă. Iată care sunt opțiunile tale:

 • Blond: blond auriu, blond rose-gold, blond piersică, practic orice nuanță aurie de blond;
 • Roșu: nu sunt foarte multe nuanțe calde ale culorii roșii dar dacă ai subtonul cald poți alege roșul arămiu;
 • Brunet: castaniu caramel, castaniu ciocolatiu și multe alte variații de nuanțe calde;
 • Extra: dacă vrei să încerci o culoare puternică, alege coral, piersică sau galben.

Subton neutru

Dacă ești norocoasa posesoare a unui subton neutru, poți alege practic orice culoare de vopsit păr îți dorești, indiferent de nuanță, de la blond platinat la roșcat arămiu. Poți chiar să experimentezi folosind culori temporare sau vopsea naturală până îți dai seama care este culoarea pe care ți-o dorești.

 

După ce îți alegi cea mai bună culoare de păr în funcție de tonul și subtonul pielii, urmează cel mai important pas: vopsit păr. Poți încerca să o faci acasă dar pentru un rezultat excelent, mergi la un coafor bucurești unde hairstylistii foarte bine pregătiți vor avea grijă ca părul tău să fie sănătos și vopsit cu produse de calitate.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.