blog-salon-frumusete

Top 5 diferente dintre nuantator de par si vopsea 

Un look atractiv este format dintr-o vestimentatie potrivita, o piele frumoasa, unghii ingrijite si o podoaba capilara de invidiat. Cand vine vorba despre par, trebuie luate in calcul mai multe lucruri, printre care se numara tunsoarea si culoarea.  

In unele cazuri, chiar daca aspectul fizic este unul satisfacator, poate interveni nevoia de a face o schimbare. In astfel de momente, un nuantator de par sau o vopsea reprezinta, de cele mai multe ori, solutia perfecta.  

Daca si tu treci printr-o astfel de etapa, este esential sa faci diferentele dintre un nuantator de par si o vopsea, pentru a face cea mai buna alegere pentru tine. Citeste in continuare articolul si afla de aici ce ti se potriveste! 

Prin ce se diferentiaza un nuantator de par de o vopsea?

Vopseaua de par si nuantatorul de par sunt doua produse populare, folosite pentru a schimba culoarea podoabei capilare. Desi ambele sunt destinate modificarii aspectului parului, exista diferente semnificative intre ele. 

Iata care sunt acestea: 

  • Durabilitate

Vopseaua: O vopsea schimba culoarea parului pentru o perioada lunga de timp si necesita reimprospatare, atunci cand parul creste.  

Nuantatorul: Este temporar si dureaza doar cateva saptamani. Este ideal pentru persoanele care doresc o schimbare de scurta durata sau care vor sa experimenteze o noua culoare, fara un angajament pe termen lung.

  • Compozitie 

Vopseaua: Contine amoniac si peroxid, care deschid cuticula firului de par, pentru a permite moleculelor de culoare sa patrunda si sa se fixeze in cortex.

Nuantatorul: Nu contine ingredientele enuntate anterior. Acesta depune pigment pe suprafata parului, fara a afecta structura interna a acestuia. 

  • Scop

Vopseaua: Este folosita pentru a schimba culoarea parului in mod radical, fie pentru a acoperi firele albe, fie pentru a inlocui 100% culoarea naturala a parului. 

Nuantatorul: Este utilizat pentru a intensifica culoarea existenta sau pentru a adauga reflexe subtile dintr-o alta nuanta. 

  • Aplicare 

Vopseaua: Se aplica intr-un mod atent pe par si poate necesita amestecarea a doua sau mai multor nuante, pentru ca rezultatul final sa fie cel mult dorit. De aceea, atunci cand doresti sa-ti vopsesti podoaba capilara, cel mai bine este sa mergi intr-un salon coafura, pentru a te bucura de culoarea visata. 

Nuantatorul: Este mai usor de aplicat, asa ca poate fi folosit si pe cont propriu, acasa. In cazul in care iti doresti sa nu depui efort sau sa te asiguri de rezultatul final, poti apela la ajutorul specialistilor din domeniu. La Bella Chic  gasesti o echipa de profesionisti, gata sa-ti sara in ajutor, oricand ai nevoie.  

  • Riscuri

Vopseaua: Din cauza ingredientelor sale, vopseaua poate usca sau deteriora parul, mai ales atunci cand  este  folosita prea des sau incorect. Pentru a minimiza efectele negative, cel mai bine este sa alegi o versiune fara amoniac.

Nuantatorul: Este mai bland cu parul, deoarece nu contine amoniac sau peroxid. 

In concluzie, daca doresti o schimbare de lunga durata si o acoperire completa, vopseaua de par este cea mai buna alegere. Insa, atunci cand vrei sa experimentezi o  nuanta noua pentru un anumit eveniment, de exemplu, un nuantator de par reprezinta varianta corecta pentru tine.  

 

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.