blog-salon-frumusete

Extensii de par natural sau sintetic? Ce metoda recomanda specialistii?

Te-ai gandit sa iti achizitionezi extensii de par, insa ai primit pareri mixte cu privire la avantajele si dezavantajele acestora? Fie ca esti in cautarea unei solutii rapide pentru un eveniment, fie ca iti doresti o schimbare de lunga durata, extensiile de par sunt cea mai buna varianta. Te vei putea bucura de volum, dar si de o lungime de invidiat, chiar daca mama natura nu te-a inzestrat cu o podoaba capilara generoasa. Insa, inainte de a recurge la o astfel de schimbare de look, trebuie sa iei o decizie asupra unui singur aspect, extensii de par natural sau sintetic?

Extensii de par natural

Extensiile de par natural ofera volum si lungime instant. Parul este remarcabil de moale, cu o stralucire aparte, fiind greu de diferentiat de parul tau natural. De asemenea, este extrem de versatil. Aceste extensii par natural se pot taia si coafa pentru a se potrivi perfect cu gusturile si preferintele personale. Cu o ingrijire adecvata, extenstiile sunt extrem de durabile si pot tine ani la rand.

Astfel de extensii par natural tind sa fie preferatele specialistilor profesionisti, intrucat se imbina mult mai uniform cu parul natural, fata de extensiile sintetice. Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt facute, evident, din par natural, ajutand la crearea unui look uniform. In cazul in care iti doresti un look cat mai elegant, poti opta pentru extensii par microring.

Extensii de par sintetic

Extensiile de par sintetic au si ele cateva avantaje demne de mentionat. In primul rand, sunt mai putin costisitoare, fata de cunoscutele extensii par natural. Asadar, in cazul in care ai un buget mai restrans, dar iti doresti sa te bucuri de o adevarata schimbare de look, opteaza pentru extensiile sintetice! De asemenea, exista o gama variata de culori si texturi, gata sa satisfaca nevoile tuturor doamnelor si domnisoarelor. Extensiile din par sintetic isi pastreaza forma, chiar si dupa spalare si uscare, astfel parul va reveni la forma sa initiala.

Pentru a nu se incurca, acestea trebuie periate frecvent. In timpul periajului, este indicata folosirea unui ulei special. Durata medie de viata a unor extensii sintetice de top este estimata la un an, in timp ce extensiile ceva mai ieftine, rezista intre 1 si 3 luni, facand o comparatie cu popularele extensii par natural, care pot rezista pana la 5 ani. De altfel, nu este indicat sa folosesti uscatorul de par sau placa, intrucat pot duce la deteriorarea mult mai rapida a extensiilor.

Pe langa cele doua tipuri de extensii mentionate, un alt criteriu de diferentiere este modalitatea de prindere, existand:

Extensii cu keratina – acestea se numara printre cele mai cunoscute tipuri de extensii. Se aplica la cald si au o rezistenta sportita.

Extensii cusute – trebuie aplicate doar de catre un specialist, intrucat trebuie cusute pe o impletitura orizontala. Extensiile cusute necesita o reaplicare dupa 2-4 luni, in functie de cresterea parului natural.

Extensii microring – au forma unor suvite de par naturale si se prind cu ajutorul unui inel metalic. Aceste extensii microring trebuie aplicate doar la salon de catre un profesionist.

Extensii de par tape-on – extensiile se aplica cu ajutorul unei benzi transparente, dupa ce parul este perfect curatat si uscat.

In concluzie, daca iti doresti o adevarata schimbare de look, specialistii recomanda sa te orientezi asupra unor extensii par natural. Exista o varietate mare: extensii cu keratina, extensii cusute, extensii par microring sau extensii tape-on. Important este sa alegi modalitatea potrivita nevoilor, dorintelor, dar si bugetului tau!

 

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.