blog-salon-frumusete

Cum să-ți îngrijești propriile extensii de par colorate

Dacă simți că extensiile tale de păr devin din ce în ce mai greu de aranjat, acest lucru se întâmplă probabil din cauza faptului că există o acumulare de produse pe lungimea lor. Așadar, este momentul să le oferi un proces atent de curățare! Îți recomandăm să le speli după fiecare 30 de purtări sau o dată pe lună. Descoperă în cele ce urmează câteva instrucțiuni, pas cu pas, pentru spălarea extensiilor de păr.

Iată cum să-ți îngrijești extensiile de păr colorate

Pasul 1: Periază extensiile de păr colorate

Primul și cel mai probabil unul dintre cei mai importanți pași este să descurci bine părul sintetic sau natural al extensiilor înainte de a le uda. Acest lucru ajută la minimizarea posibilității de a se încurca în timpul spălării sau după ce le-ai spălat. Când îți periezi extensiile de păr colorate, îți recomandăm să începi de jos în sus pentru a îndepărta ușor orice noduri, fără a smulge părul. Este recomandat să folosești un pieptene cu dinți rari sau o perie moale atunci când faci acest lucru.

Pasul 2: Pregătește apa

Asigură-te că chiuveta este curată sau că recipientul în care vei spăla extensiile a fost curățat înainte. Utilizează întotdeauna doar apă călduță – ține cont că apa nu trebuie să fie nici prea fierbinte, nici prea rece.

Folosește aproximativ 2-3 pompe sau o mână mică de șampon în apă, apoi asigură-te că produsul este dispersat uniform și că s-a creat spumă. Este recomandat să utilizezi produse de păr fără alcool și sulfați, care să fie concepute pentru părul vopsit sau pentru extensii de păr colorate, pentru a te asigura că nu va fi afectată culoarea.

Pasul 3: Spală bine fiecare șuviță

Spală fiecare șuviță pe rând, pentru a preveni încurcarea și pentru a te asigura că fiecare zonă este bine curățată. Dacă dispui de puțin timp, poți prinde extensiile cu un elastic și le poți spăla cu grijă, pe toate în același timp. Prinde bine extensiile, apoi spală-le cu mișcări ușoare, fără a brusca prea tare părul lor.

Pasul 4: Utilizează balsam

Odată ce toate toate șuvițele au fost șamponate, este timpul să utilizezi balsam. Ia o cantitate generoasă de balsam și aplică pe fiecare șuviță de sus în jos, masând bine produsul în păr. Lasă-l să acționeze 5-10 minute, apoi clătește bine fiecare extensie. Ca regulă generală, cu cât îl lași mai mult, cu atât mai bine.

Aplică un balsam hidratant fără sulfați și fără alcool înainte și după șamponare. Uneori, poți chiar sări peste șampon și poți utiliza doar balsam – acest lucru va oferi un plus de strălucire.

Pasul 5: Aplică o mască de păr

Acest pas este crucial pentru a te asigura că extensiile de păr rămân moi și hidratate. La fel ca balsamul, ia puțin din masca de păr și aplică produsul pe fiecare șuviță de sus în jos.

Pasul 6: Clătește fiecare șuviță

Clătește bine fiecare șuviță, asigurându-te că nu mai există reziduuri de balsam pe păr. Clătește ori de câte ori este nevoie! Specialiștii recomandă clătirea extensiilor de minimum două ori. Poți face acest lucru și cu apă rece!

Pasul 7: Usucă extensiile natural

În primul rând, stoarce cu grijă orice exces de apă din extensiile de păr colorate și asigură-te că nu le vei freca niciodată cu un prosop. Utilizează un prosop din microfibră și aplică mișcări ușoare, deoarece vei îndepărta excesul de apă mai repede, fără a încurca extensiile.

 

Ține cont de cele prezentate mai sus atunci când vrei să-ți cureți acasă propriile extensii pentru păr. Indiferent dacă ai extensii de păr ieftine sau scumpe ori dacă sunt extensii păr sintetic sau natural – procesul trebuie să fie realizat cu la fel de multă atenție!

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.