blog-salon-frumusete

Codițe afro: de ce trebuie să încerci și tu această coafură

Codițele afro sunt inspirate de cultura africană dar au devenit un stil popular de aranjare a părului în toată lumea. Acest tip de hairstyle este foarte cerut în saloanele de înfrumusețare pentru că îți protejează părul, este versatil și potrivit pentru orice formă a feței.

Există mai multe tipuri de codițe afro pe care le poți încerca iar fiecare dintre ele te va ajuta să ieși în evidență și să îți impresionezi prietenii. Deși durează destul de mult să îți stilizezi părul în acest fel, le poți purta o lună fără probleme.

Iată care sunt avantajele codițelor afro care te vor determina și pe tine să încerci această coafură:

Sunt ușor de îngrijit

Spre deosebire de orice alt tip de coafură pentru care ai nevoie de aproximativ o oră, codițele afro arată mereu la fel, indiferent dacă abia te-ai trezit sau ai mers la muncă timp de 8 ore. Sunt astfel cel mai potrivit stil pentru persoanele mereu ocupate, care nu au foarte mult timp să își aranjeze părul.

Deși realizarea unor codițe afro poate dura oriunde de la 5 la 10 ore în funcție de cât de des este părul sau de cât de groase sau lungi sunt codițele, acestea nu au nevoie de foarte multă întreținere, doar o spumă pentru netezire în caz că ies fire din împletitură.

Pot fi purtate o perioadă lungă de timp

Dacă ți-ai aranja părul în bucle, coafura ar rezista maxim o zi. În schimb, codițele pot fi purtate chiar și o lună dacă le îngrijești corespunzător. Mai exact, atunci când dormi este bine să îți înfășori părul într-o bonetă de satin sau mătase.

Această coafură nu este făcută doar cu părul tău, ci și cu extensii codițe afro, care se împletesc peste părul natural și îl protejează. Pot fi extensii păr natural sau artificial în funcție de buget sau aspectul final pe care ți-l dorești. Nu ne referim aici la obișnuitele extensii tape on sau extensii clip on, ci la unele speciale pentru împletit.

Îți protejează părul

Cel mai bun mod de a-ți proteja părul este să nu intervii asupra lui cu produse nocive sau căldură. Îndreptatul cu placa sau ondulatul îți afectează negativ părul pe termen lung: îți subțiază părul până ajunge să se rupă.

Dacă îți împletești părul în codițe afro, părul tău va fi protejat de extensiile de păr și nu va mai fi afectat de razele solare sau alți factori externi. Astfel, îi dai și părului tău o pauză de la manipularea termică în care poate să crească sănătos.

Poți să încerci o varietate de codițe afro

Prin codițe afro ne referim la o varietate de moduri de împletire a părului, pot fi box braids, corn rows, două codițe și multe alte stiluri. Cu cât codițele sunt mai subțiri și mai lungi, cu atât este mai complicat să le împletești singură acasă.

Mai apoi, după ce ai multe codițe împletite nu trebuie să le porți mereu în acest fel, le poți prinde în coadă, într-un coc, le poți accesoriza și multe altele. Lasă-ți imaginația liberă și experimentează diverse coafuri.

Deși poți să îți faci codițe afro și singură acasă, este un proces complicat și de durată care va ieși mereu mai bine la un salon de înfrumusețare. Apelează la specialiști pentru extensii de păr dacă vrei un rezultat calitativ și de durată.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.