blog-salon-frumusete

Cei mai importanti pasi pentru achizitionarea unor pensule de machiaj de calitate

Pensulele de machiaj reprezinta un must-have pentru orice femeie care adora sa-si accentueze atuurile chipului.  

Insa, cum poti alege pensulele de machiaj potrivite, daca esti o incepatoare in domeniu? 

Exista mai multe sfaturi de care este recomandat sa tii cont, pentru a putea cumpara pensule de machiaj bune. Afla care sunt acestea din randurile de mai jos. 

Sfaturi pentru achizitionarea unor pensule de machiaj perfecte 

Adesea, make-up artistii detin colectii impresionante de pensule, insa pentru un machiaj de birou sau de petrecere, realizat acasa, ai nevoie doar de cateva modele. Poti obtine un machiaj profesional cu ajutorul catorva pensule bine alese. 

Lucruri de care sa tii cont, atunci cand cauti pensule de machiaj premium: 

1.Alege pensule cu fire naturale, nu sintetice 

Pensulele de machiaj naturale sunt realizate din par de animale si sunt gasite pe piata la preturi ceva mai piperate fata de pensulele sintetice. Acestea mentin pigmentul fardului mai bine decat variantele artificiale si creeaza un aspect natural.  

Pensulele sintetice sunt fabricate din fibre care imita parul de animale. De regula, sunt vopsite si coapte, pentru a nu se degrada din cauza demachiantelor sau a produselor de make-up. Ele sunt potrivite pentru persoanele cu alergii la blana animalelor. 

2.Analizeaza densitatea fibrelor 

Densitatea fibrelor face referire la numarul perilor care se afla in alcatuirea unei pensule de machiaj. Alegerea unei pensule cu densitatea corecta a fibrelor reprezinta cheia pentru aplicarea cantitatii potrivite de  machiaj pe fata. O pensula subtire poate lasa prea multa culoare pe pleoape, in timp ce una densa creeaza o aplicare subtila si delicata. 

Cu toate acestea, densitatea potrivita depinde de tipul pensulei si de utilizarea acesteia. Daca vrei o pensula pentru fard de ochi, atunci aceasta trebuie sa fie destul de deasa, iar pensulele pentru fard de obraz pot fi mai subtiri.  

3.Evita seturile de pensule 

Desi ar putea fi tentant sa cumperi un set de pensule de machiaj, ar trebui sa le eviti. Seturile contin de obicei pensule care se vand greu in mod separat. 

Asta inseamna ca prin achizitionarea unui set, irosesti bani pe pensule pe care este posibil sa le folosesti rar. De aceea, cel mai bine este sa te concentrezi pe gasirea unor pensule individuale. 

Tipuri de pensule de machiaj de care poti avea nevoie zilnic

1.Pensula de pudra 

O pensula de pudra ajuta la dispersarea produsului uniform pe piele. Aceasta are dimensiuni mari si se gaseste usor in magazinele specializate. 

2.Pensula pentru blush 

O pensula pentru blush aplica o cantitate concentrata de pigment pe obraji. De obicei, o pensula pentru fard de obraz este mai mica decat una pentru pudra si are fire moi. 

3.Pensula pentru fond de ten 

Exista multe tipuri de pensule pentru fond de ten. Daca vrei o acoperire mare, atunci ai nevoie de o pensula densa. 

4.Pensula pentru fard de pleoape 

O pensula plata pentru fard de pleoape te poate ajuta sa uniformizezi bine culoarea pe piele. Cauta o perie cu peri sintetici care imita parul natural, fiindca iti poate oferi o aplicare uniforma si definita. 

Asadar, daca iti doresti sa ai machiaje de nota 10, nu te grabi in procesul de achizitionare a pensulelor de machiaj. Pentru a face cele mai bune alegeri pentru tine si machiajele tale de zi si seara, tine cont de toate informatiile prezentate mai sus! 

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.